Cd&v maakt twee nieuwe kandidaten uit Oudenaarde bekend voor de verkiezingen van 9 juni

Publicatiedatum

Auteur

Cindy Franssen

Deel dit artikel

Op de bovenlokale lijsten van cd&v pronken twee gezichten uit Oudenaarde. Dina Librecht staat op de veertiende plaats van de Vlaamse lijst, Christine Vandriessche komt federaal op als zesde opvolger. Twee sterke dames met diepe wortels in het verenigingsleven.

 

Christine Vandriessche is geen onbekende. Als gemeenteraadslid is ze sinds 2012 actief in de lokale politiek, al kennen velen haar vooral als medezaakvoerder van bakkerij Panda. Daarnaast is ze ook zeer actief binnen het verenigingsleven. Zo toont ze haar kwaliteiten als gedreven kandidate met een oog voor de medemens binnen Markant, VZW Oudenaarde en Zustersteden en Femma, waar ze zich inzet voor een inclusieve, rechtvaardige samenleving. Lijsttrekker van de federale lijst is huidig minister van Financiën Vincent Van Peteghem

“Ik ben enorm graag bezig, je zou kunnen zeggen dat werken mijn hobby is. Ik heb dan ook veel goesting om mijn tanden in dit project te zetten. Samenhorigheid, respect en verantwoordelijkheid staan voor mij centraal, dat ligt dus perfect in lijn met de partijstandpunten van cd&v.”

Ook op de Vlaamse lijst vindt de Oudenaardse kiezer iemand van eigen bodem. Dina Librecht zorgt vanop de veertiende plaats voor heel wat ervaring en sociaal engagement. Zo zette ze zich als psychologe doorheen haar loopbaan in voor de ondersteuning en begeleiding van kinderopvang. Net als Christine Vandriessche is ze ook zeer actief op verschillende andere fronten. Van socio- culturele verenigingen tot de politiek, heel wat organisaties rekenen op haar intensieve betrokkenheid en maatschappelijke ervaring. Lijsttrekker van de Vlaamse lijst is staatssecretaris voor Asiel & Migratie Nicole De Moor.

“Beroepshalve was ik actief binnen de kinderopvang, die ervaring wil ik zowel lokaal als bovenlokaal blijven inzetten. Want wat goed is voor kinderen is goed voor iedereen. Mijn vele engagementen leren mij wat er leeft op sociaal vlak, zo wil ik mij bijvoorbeeld inzetten voor meer mentaal welzijn.”

Afdelingsvoorzitter Jeanique Van Den Heede is zeer tevreden met het engagement en de goesting van beide dames. “Het zijn allebei bezige bijen, op professioneel vlak maar zeker ook als vrijwilligers, zo hebben ze beiden enorm veel waardevolle ervaring. Zowel Dina als Christine komen ook voortdurend onder de mensen, ze weten dus echt wat er leeft. Dat maakt het zeer sterke kandidaten. Ik kijk ernaar uit verder samen te werken met deze straffe madammen!”

 

Oudenaarde_nieuws