Cd&v in de bres voor jeugdverenigingen en sportclubs: "Bestuur jaagt hen onbegrijpelijk op kosten"

Publicatiedatum

Auteur

Geert Debergh

Deel dit artikel

Op de gemeenteraad van maandag 19 december breekt cd&v een lans voor de Heuvellandse verenigingen: “Het bestuur kiest ervoor om de gemeentelijke toelagen aan jeugdverenigingen en sportclubs andermaal niet te verhogen, terwijl de kosten exponentieel stijgen. Tegelijk wordt de uitleendienst significant duurder. Wij verzetten ons hiertegen.”

Elk jaar keurt de gemeenteraad de toelagen voor socio-culturele verenigingen goed. Voor bepaalde Heuvellandse verenigingen gaat het bedrag lichtjes omhoog, maar voor sportclubs en jeugdverenigingen is dit al jaren hetzelfde bedrag. Cd&v Heuvelland keurde dit jaar de toelagen niet goed, omdat ze niet langer rijmt met de realiteit.

Raadslid Geert Debergh: “We begrijpen niet dat het bestuur ervoor kiest deze toelagen andermaal niet te verhogen. Tijdens de coronacrisis hadden verenigingen het reeds erg moeilijk. Daar zijn nu de stijgende kosten, onder meer voor energie bijgekomen. De Heuvellandse jeugdverenigingen en de sportclubs krijgen het zo financieel hard te verduren. Tegelijk maakt het bestuur de gemeentelijke uitleendienst een pak duurder. Dat kunnen wij echt niet begrijpen.”

WEL 1,5 MILJOEN MEER VOOR KERK KEMMEL

Raadslid Nathan Duhayon in het kader van de besprekingen van het meerjarenplan: “We hebben begrip voor de lastige financiële tijden voor de gemeente, maar dit is een beleidskeuze van het bestuur zelf. In het meerjarenplan is bijvoorbeeld wel plaats voor hét prestigeproject van dit bestuur, de verbouwing van de kerk in Kemmel. Hiervoor wordt 3,4 miljoen euro voorzien, wat bijna 1,5 miljoen meer is dan initieel aangekondigd. Het bestuur jaagt zo de verenigingen op kosten om haar eigen prestigeproject tot een goed einde te kunnen brengen.”

Nieuws

Volle lijst voor cd&v: "Veel ervaring naast zeven sterke nieuwkomers en een gedreven kopman"

Vier Heuvellandse scholen moeten voortaan zelf buitenschoolse kinderopvang organiseren

Huis-aan-huisblad juni 2024: zeven straffe kandidaten voor Heuvelland