Cd&v Dendermonde zet vernieuwing stevig door en stelt meteen 8 nieuwe kandidaten voor

Publicatiedatum

Auteur

Pieter D'hauwer

Deel dit artikel

Cd&v Dendermonde toastte op zaterdag 27 januari met heel wat cd&v-sympathisanten op het nieuwe jaar! Tijdens deze bijeenkomst werd meteen een eerste groep van nieuwe kandidaten voorgesteld. Na de aanduiding van Leen Dierick als nieuwe lijsttrekker is dit een volgende grote stap in de vernieuwing van de partij.

“Met onze partij maken we volop werk van een sterk lokaal verhaal op maat van onze stad Dendermonde en de deelgemeenten en voeren we momenteel een vernieuwingsoperatie door. Een vernieuwing die we reeds doorvoerden binnen de gemeenteraad en het schepencollege, maar waarvan we de uitgezette lijn graag doortrekken richting de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag stellen we met vol enthousiasme een eerste lichting nieuwe cd&v-kandidaten voor: Carla De Graef, Gianni De Wit, Myriam Ringoet, Patrick Van den Abbeele, Patrik Lauwaert, Sanne Verheirstraeten, Stefan Smet en Tibo Van Herrewegen. Stuk voor stuk gedreven en warme mensen met een groot hart voor Dendermonde en de deelgemeenten, die geloven in ons cd&v-verhaal voor onze Ros Beiaardstad en er actief hun schouders willen onder zetten”, verklaart cd&v-Dendermonde voorzitter Hendrik Verwaeren.

Carla, Gianni, Myriam, Patrick, Patrik, Sanne, Stefan en Tibo zijn stuk voor stuk gedreven en positieve mensen die midden de mensen staan. Naast onze sterke en capabele mandatarissen versterken we ons team alvast met deze 8 nieuwkomers. Eén ding hebben we allemaal gemeen: het enthousiasme en de gedrevenheid om onze stad en de deelgemeenten futureproof te maken, spat er van af! Deze legislatuur hebben we al enorm veel geïnvesteerd, dankzij de vele plannen die cd&v de voorbije legislaturen heeft opgemaakt. Ook nu willen we volop de toekomst verder voorbereiden en tegelijkertijd een antwoord bieden op de dagdagelijkse noden van mensen. Ieder van ons is ingebed in het verenigingsleven, is overal aanspreekbaar en we begeven ons midden de mensen. Wij willen samenwerken met iedereen die positief ingesteld is en die niet zwart-wit denkt.  Samen kunnen we zoveel meer bereiken. Dit is een eerste groep van nieuwe mensen, maar zeker niet de laatste”, benadrukt lijsttrekker en burgemeester Leen Dierick.

Leer de kandidaten beter kennen

Carla De Graef is een energieke vrouw van 51 jaar, mama van een 18-jarige tweeling en de partner van Geert Burssens. Carla woont in deelgemeente Appels en is werkzaam als verzekeringsspecialist in het Belfius-kantoor in Dendermonde. Haar roots liggen in buurgemeente Hamme waar haar vader nog schepen was en haar broer gemeenteraadslid is. In haar vrije tijd kom je haar vaak al wandelend of fietsend tegen. Haar passies zijn fotografie, koken en sociale media. Wist je dat ze haar eigen kookboek ‘Avocado’ uitbracht?

Gianni De Wit is een 33-jarige ondernemer pur-sang in de vloerenbranche als medezaakvoerder van Laminaatshop in Baasrode, samen met zijn echtgenoot Gino. Hij is een geboren en getogen Dendermondenaar. Recent werd hij nog aangesteld als de nieuwe jongerenvoorzitter van JONGCD&V Dendermonde en regiovoorzitter van JONGCD&V Dender.

Myriam Ringoet is een geboren en getogen inwoner van deelgemeente Oudegem met een gouden hart voor het verenigingsleven van Oudegem (o.a. Femma, Ferm, Feestcommissie) waarin ze actief is. Myriam omschrijft zichzelf als een bezige bij en een echte doorzetter. Ze is 57 jaar, echtgenote van Johan Van den Eede en werkzaam als verkoopster bij Patisserie Olivier.

Patrick Van den Abbeele is een gedreven en gebeten sportliefhebber. Zowel op professioneel vlak als gepensioneerd medewerker van de Dendermondse sportdienst als in zijn vrije tijd als volleybalspeler heeft Patrick zijn strepen verdiend in de sportwereld. De sporthal van Oudegem is zijn tweede thuis. Hij is 63 jaar, partner van Mireille Ruys, woont in deelgemeente Oudegem en is fiere vader en opa.

Patrik Lauwaert is een zorgzame alleenstaande papa van twee jonge kinderen. Hij is 38 jaar en woont in deelgemeente Sint-Gillis waar hij actief is binnen de jeugdwerking en voorzitter is van de Vzw Parochiale Werken. Beroepsmatig heeft de ICT-wereld voor hem geen geheimen. Meer dan het verleden interesseert hem de toekomst, want daar is Patrik van plan te leven.

Sanne Verheirstraeten is een 33 jarige vlotte dame die iedereen kent als Prinses Carnaval in Dendermonde. Ze kan haar mannetje staan binnen haar gezin. Sanne is de partner van Tom en mama van 4 jongens. Tevens is zij professioneel actief binnen de uitzendsector als Business Officer Manager en altijd te vinden voor een feestje. De carnavals- en bloemencorsoperiode zijn voor haar hoogtepunten.

Stefan Smet omschrijft zichzelf als de rustige zelve maar met een levensmoto waar falen geen optie is. Hij studeerde af als handelsingenieur en is werkzaam als verzekeringsconsultant. Stefan is 47 jaar en partner van Annemie. Hij woont in deelgemeente Appels en is een trotse (plus)vader. In zijn vrije tijd kan je hem terugvinden in zijn eigen tuin of in de bergen als skiër en bergbeklimmer. Wist je dat Stefan de Mont Blanc beklom en deelnam aan de Everest Basecamp trekking?

Tibo van Herrewegen is een ambitieuze 25-jarige die zich ten volle smijt in de jeugdwerking en woont in deelgemeente Sint-Gillis. Aan energie en optimisme heeft Tibo geen gebrek, daar kunnen zijn vrienden zeker over meespreken! In zijn vrije tijd waant hij zich wel eens de nieuwe Shakespeare in het amateurtoneel. Zijn boodschap aan zijn medeburgers: “Heb vertrouwen in de jongeren, hun creativiteit en energie zullen je verbazen!”

Nieuws uit Dendermonde

Cd&v Dendermonde stelt lichting van 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt nog eens een groep van 4 nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De teller staat op 18 nieuwe gezichten op een totaal van 35 kandidaten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.

Dirk Abbeloos wordt lijstduwer van lokale cd&v-kieslijst

Cd&v Dendermonde maakt volop werk van haar kieslijst in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De kieslijst zal bestaan uit een evenwichtige verdeling van nieuwe en ervaren kandidaten. Huidig schepen Dirk Abbeloos zal de lijst duwen, dat werd beslist op de jongste partijraad.

Cd&v Dendermonde stelt 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt vier nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Ondertussen staat de teller op 14 nieuwe gezichten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.