Burgers hebben het laatste woord over nieuwe projecten die uitgevoerd worden in Herne

Publicatiedatum

Auteur

Sonja Van Den Bossche

Deel dit artikel

Na een eerste ronde waarvoor meer dan 14 projecten ingediend werden, dingen nu 7 projecten mee voor het burgerbudget. De geselecteerde projecten worden voorgelegd aan de inwoners van Herne op een deliberatiedag. Deze vindt plaats op donderdag 9 november om 19.00 uur in De Kring, Centrum 20. Het lokaal bestuur wil hiermee zijn burgers nauwer betrekken bij het beleid en de samenwerking tussen burgers vergroten.

7 projecten geselecteerd 

Via het burgerbudget stelt Lokaal bestuur Herne voor elke deelgemeente en Kokejane 65.000 euro ter beschikking aan inwoners, verenigingen en organisaties om actief te participeren aan het beleid en in die zin projecten uit te voeren samen met het lokaal bestuur.

Burgemeester Kris Poelaert: „Door burgers ideeën te laten inzenden, mee te laten stemmen en uitvoeren, willen we hen dichter bij het beleid betrekken. Van huisnummers die zichtbaar zijn, wanneer de lichten uitgaan tot infrastructurele aanpassingen ten voordele van het gemeenschapsleven."

De ingezonden projecten zijn heel divers. Zo dienden burgers ideeën in voor een troostplek voor overleden huisdieren tot het plaatsen van nieuwe banken en infrastructurele aanpassingen ten voordele van het gemeenschapsleven. Ook verlichte huisnummers voor elke burger, wanneer de straatverlichting uitgaat, dingen mee naar het burgerbudget. Alle inzendingen werden geëvalueerd op basis van hun vernieuwend en innovatief karakter, of ze een verbindend karakter hebben voor de samenleving en duurzaam in de tijd zijn. 7 projecten werden door het bestuur ontvankelijk verklaard en worden nu voorgelegd aan de inwoners. Burgers mogen nu zelf beslissen op een deliberatieavond.

Alle inwoners krijgen de mogelijkheid om op donderdagavond 9 november met elkaar in gesprek te gaan en hun stem uit te brengen op de 7 projecten. De indieners van de verschillende projecten zullen hun project voorstellen aan het publiek. De inwoners kunnen daarnaast ook meedenken over hoe deze dan verder kunnen worden uitgevoerd. Iedereen welkom, inschrijven voor de avond is niet nodig.

Alle info met betrekking tot de burgerbudgetten vindt u op https://www.herne.be/herne-en-bestuur/burgerbudgetten.

Voor meer informatie, kan u terecht bij: 

* burgemeester Kris Poelaert: [email protected] of 0475 47 50 03
* bevoegd schepen Kris Degroote: [email protected] of 0478 23 35 54

Nieuws

CD&V Herne in de pers: JUNI 2024

FIJNE VAKANTIE!

Nog een aantal fijne herinneringen aan juni 2024:

CD&V Herne in de pers: MEI 2024

Ook al laat de zon nog steeds op zich wachten, de natuur komt stilaan in bloei...

Enkele van de voorbije activiteiten van CD&V Herne:

CD&V Herne in de pers: APRIL 2024

Enkele recente feiten: