Brigitte Balfoort

20e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Brigitte Balfoort, moeder van twee en oma van een al even doortastende peuter. Ik had veel geluk: van mijn interesses kon ik altijd mijn beroep maken. Eerst als journalist voor radio en televisie, later als spreker en auteur over etiquette en het koningshuis. Sinds kort fungeer ik ook als afscheidspreker. Daarnaast geef ik Nederlands aan anderstaligen, vooral nieuwkomers, in ons land. Politieke ervaring deed ik op als gemeenteraadslid in mijn thuisstad Brugge. Mijn hobby: samen met mijn dochter oude films bekijken die zij uitkiest.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Respect is mijn leidraad. Als nieuwsfreak volg ik met argusogen de politieke actualiteit. Daarom wil ik meewerken aan een verdraagzame maatschappij die een thuishaven biedt aan alle noeste werkers in West-Vlaanderen: oud, jong én nieuw.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Mijn favoriete plek is ons eeuwenoud huis in de Westmeers in Brugge. Er is geen enkele gladde steen of rechte muur. Maar elke vierkante centimeter ademt geschiedenis. Het is een voorrecht om hier even te mogen wonen en het dan weer door te geven aan de volgende generaties.