Rudi De Vocht

Bureaulid

Ik ben jouw eerste aansrrekpunt voor:

Energie / Milieu / Mobiliteit

 

Beschrijving:

De wijk ‘de Kaart’ is voor mij meer dan alleen thuiskomen. Opgroeiend in de Hoge Akker en samen met mijn vrouw (ook afkomstig van de Kaart) net een kilometer verder verhuisd, durf ik te zeggen dat de Kaart voor mij weinig of geen geheimen heeft. We hebben de Kaart door de jaren heen zien veranderen zonder haar warme, groene, familiale karakter te verliezen. Het is hier goed wonen. Ik denk dat er weinigen zijn die mij zullen tegenspreken.

Het is vanuit dit perspectief dat ik een engagement heb opgenomen om mij in te zetten voor het karakter van de Kaart en met uitbreiding heel Brasschaat. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat mij gegeven is om wijkverantwoordelijke van deze mooie wijk te worden.

In mijn jeugdjaren ben ik actief geweest in het lokale verenigingsleven. Helaas nooit opgeroepen geweest voor de Rode duivels via FC excelsior De Kaart, maar wel heel veel voetbalplezier gemaakt. Elke zondagnamiddag naar de Chiro en vervolgens als jongere werd ik bestuurslid in de jeugdclub Kamejo. Op het moment dat ik vader werd, heb ik het allemaal even op een lager pitje gezet in teken voor mijn gezin.

20 jaren geleden werden mijn ogen geopend voor de milieuproblematiek die op ons afstevent en zich vandaag steeds meer manifesteert. Ik wou zelf mee bijdragen aan een positieve bewustwording. Daarom ben ik mij sinds begin 2000 beginnen toeleggen op energie-efficiënte in woningen en heb sinds 2005 een erkenning bij de Vlaamse overheid. Omdat energie en milieu hand in hand gaan, heb ik bij OVAM sinds 2023 een asbest-inventarisatie-erkenning.  

Politiek heeft mij altijd wel getriggerd, maar deze interesse kwam voor mij in een expliciete stroomversnelling nadat mijn jongste dochter zich actief in de lokale politiek ging engageren. Automatisch rolde ik hierdoor mee de partij in. Bij cd&v vind ik de waarden terug waar onze maatschappij vandaag nog altijd op steunt.

Er is een slogan die ik altijd voor ogen houd en die heb ik ook steeds gehanteerd in mijn professionele loopbaan als leidinggevende maar ik vind het ook heel toepasselijk in mijn omgang met mensen in het dagelijks leven: “De ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel” .

Betrokkenheid, respect en verdraagzaamheid zijn fundamenten voor een warme samenleving.