Marie-Anne Naudts-Coppens

Gemeenteraadslid

JOUW EERSTE AANSPREEKPUNT VOOR:

de digikloof

 

BESCHRIJVING:

Mijn jeugd bracht ik door in Merksem. Mijn broers mochten naar het Sint-Michielscollege in Brasschaat, en met afgunst luisterde ik naar hun verhalen.

Bij de gidsen kreeg ik de totem “lachende Pluto”. Die past prima bij mij. Zo voel ik me nog altijd: goedgezind en er graag bij!

Ik trouwde met Peter, een klasgenoot van mijn broer Jo. We bouwden ons leven op in Brasschaat, Peter als radioloog, ik als thuismanager. Dit bood me de ruimte om mij op verschillende vlakken te engageren. Zo werd ik lid van het oudercomité van Sint-Michiel, gaf ik vormselcatechese, organiseerde ik taaluitwisselingen met een school in Namen, was ik lid van Femma, een Zilveren Passer, het Davidsfonds… Ik genoot volop van het verenigingsleven, ging golfen in Brasschaat en dansen bij dansschool Spillemaeckers, en als vanzelf rolde ik in de politiek, gedragen door mijn kinderen en hun ideeën.

En ook daar bracht ik het ver, werd zelfs de eerste vrouwelijke voorzitter van de gemeenteraad, en voorzitter van CD&V Brasschaat.

Af en toe heb ik wel behoefte aan een intellectueel shot. Van opleiding ben ik archeoloog, en nog steeds begin ik iedere 10 jaar aan een nieuwe studie: filosofie aan Ufsia en later ook gezinswetenschappen. Tegenwoordig pik ik in de Remise de computer- en Spaanse les mee, ben ik lid van Markant, van een beleggingsclub en wijkmedewerker van het Davidsfonds

Ik voel mij als een vis in het water in Brasschaat en ik geniet ten volle van het groen en de sportmogelijkheden.

Soms vraag ik mij wel eens af of wij ons genoeg bewust zijn van de schoonheid  van onze parken en het grote aanbod aan cultuur en sport, ons scholenaanbod, de gezellige terrasjes... 

Het is gewoon buitengewoon.

Als 67-jarige zit ik echter geregeld in de knoei: op mijn itsme raken, mij voor iets inschrijven, iets betalen via internet, mijn ziekenkas en doccle opvolgen, een QR-code die niet werkt, de computer upgraden, verouderde software...  de digikloof dreigt. Blijvend oog hebben voor mensen die moeite hebben om bij te blijven in de digitale, snel veranderende wereld, dat is nu mijn grote aandachtspunt. Daarom vraag ik een blijvend aanbod van cursussen, praktische hulp bij digitale problemen, duidelijke handleidingen en telefonische bereikbaarheid van hulplijnen.

 

Mijn lijfspreuk: Je maintiendrai / Ik zal standhouden!