Dirk De Kort

Bestuurslid

JOUW EERSTE AANSPREEKPUNT VOOR

Patrimonium en mobiliteit

EN  DAARNAAST OOK VOOR

Ruimtelijke ordening en wonen, Groen en natuur en Veiligheid                                        

 

BESCHRIJVING:

Ik ben geboren en getogen in de Kempen en woon het grootste deel van  mijn  leven al in Brasschaat. Samen met mijn echtgenote Ann en onze drie kinderen, Leen, Joke en Dries, voel ik me hier thuis, omringd door familie en vele vrienden. Ann en ik zijn actief in het Brasschaatse verenigingsleven. Zo dragen we bijvoorbeeld ons steentje bij als vrijwilliger voor mensen met een zorgnood. Dat zorgende kregen we mee van onze ouders en wij hebben dit op onze beurt weer doorgegeven aan onze kinderen.

Als voorzitter van enkele zorgvoorzieningen, kom ik veel in contact met mensen. Gaandeweg leerde ik echt diepgaand luisteren  naar hun bekommernissen. Zorg betaalbaar houden voor iedereen blijft een uitdaging, maar ik vind het uitermate belangrijk.

 

Of ik zelf ook bekommernissen heb? Uiteraard! Het mobiliteitsprobleem zorgt bij mij elke dag voor frustratie. En daarin sta ik niet alleen vrees ik. Het verplicht me dus om creatief op zoek te gaan naar vlotte en groene alternatieven. Het goede voorbeeld geven hoort daarbij, dus nu rijd ik regelmatig met de fiets. Geloof het of niet, maar het is minstens even snel als met de wagen en een pluspunt is dat ik intussen ook nog sportief bezig ben. Deze groene mobiliteit heb ik -letterlijk- mee aangestuurd door de introductie van het deelfietsensysteem MOBIT in Brasschaat. Onze kinderen en hun vrienden zijn alvast overtuigde deelfietsers.

 

Tijdens mijn legislatuur als burgemeester, schepen en gemeenteraadslid van onze prachtige gemeente heb ik vele mooie projecten mogen helpen groeien. Met veel plezier en enige trots denk ik zo bijvoorbeeld terug aan de realisatie van de Coppenskazerne en het bedrijventerrein daarrond. Daardoor heb ik veel werkgelegenheid kunnen creëren. Het project ‘wonen-boven-de-school’ in Mariaburg geeft me nog altijd een geweldig gevoel. Hier realiseerden we prachtige klaslokalen en een speelplaats, samen met betaalbare woningen. Dit alles zonder al te veel kostbare en groene ruimte in te nemen. Het is vaak een lange weg van veel nadenken, soms vanuit een vernieuwend kader, constructief gesprekken voeren enz. Maar een resultaat dat leidt tot ieders tevredenheid… daar blijf ik het voor doen.

 

Mijn lijfspreuk: Ik ga voluit voor vlottere, alternatieve en duurzame manieren om ons te verplaatsen.