Bob Geysen

Gemeenteraadslid

JOUW EERSTE AANSPREEKPUNT VOOR:

Werkgroep mobiliteit

Werkgroep EVA Sport

 

BESCHRIJVING:

Al van jongs af aan was ik actief bij de scouts. Bij Jobertus heb ik het hele parcours afgelegd van welpje tot leider bij de jongverkenners. Dat laatste was ik 5 jaar. Ik werd zelfs even districtscommissaris van de scoutsafdeling Antwerpen.

Mijn scoutsverleden vormde de basis voor mijn inzet voor een verdraagzame samenleving. Daar leerde ik niet alleen genieten van de talrijke activiteiten, maar ik kreeg er oog voor het belang van het verenigingsleven en de centrale rol die de vele vrijwilligers daarin spelen.  

Ook voetbal loopt als een rode draad door mijn leven. Bij KSK Brasschaat volgde ik de jeugdopleiding en later mocht ik aan de slag als speler bij het eerste elftal van SOC Maria-ter-Heide. Als jeugdtrainer bij SVB Driehoek kon ik mijn enthousiasme delen met diverse elftallen, en ik was mee de bezieler en oprichter van de damesploeg van SVB Driehoek. Na een voorzichtig begin als bestuurslid werd ik ondervoorzitter. Daarna was ik vijf jaar lang de trotse voorzitter van KSVB Driehoek. Sinds juni 2020 ben ik niet langer actief als voorzitter maar ik blijf de club ondersteunen in een coördinerende functie als aanspreekpunt voor meisjes- en damesvoetbal.

 

Voor de fiets heb ik een echte passie. Ik stond tijdens de voorbije gemeenteraadsverkiezing dan ook volledig achter het Koning Fiets-project van CD&V. Verder werk ik mee als vrijwilliger in de organisatie van de Rotonde Classic, een wielerwedstrijd voor G-sporters. Ik ben ook al jaren een actief lid van de fietsersbond.

Vanuit die optiek heb ik me geëngageerd in de werkgroep mobiliteit.

 

De droom om in Brasschaat een fietsbibliotheek op te richten kreeg in januari 2021 eindelijk vaste vorm met de geboorte van de fietsbieb Brasschaat. Als mede-initiatiefnemer ben ik enorm fier op deze realisatie. Onze organisatie telt tal van vrijwilligers. Het motto “ Ieder kind heeft recht op een veilige fiets” is een ideaalbeeld en een sociaal project waaraan ik graag meewerk.

 

Mijn lijfspreuk: Meer fietsers in Brasschaat door een uitgetekend en veilig fietsbeleid.