Wanneer

-

Waar

Schommeldreef

Deel dit evenement

Op zondag 3 december 2023 wordt het Buggenhoutbos 9,7 hectare groter. Het nu al meer dan 200 hectare grote bos wordt zo een flink stuk uitgebreid. Deze bosuitbreiding kwam er dankzij de samenwerking tussen Natuur en Bos en het lokaal bestuur van Buggenhout en past binnen de doelstelling van de Vlaamse Overheid om 4.000 hectare extra bos te realiseren tegen 2024. De ambitie is hoog, maar als iedereen ‘een bosje’ bijdraagt, kunnen we samen de groenste inhaalbeweging ooit maken in Vlaanderen. En kunnen onze kinderen en kleinkinderen hier later van mee profiteren.

U kan hieraan bijdragen door samen met ons boompjes te planten op zondag 3 december op de akker aan de Schommeldreef. De hoofdsoort die wordt aangeplant is de bekende Buggenhoutse wintereik. Daarnaast is er ook nog ruimte voor soorten zoals boskers, winterlinde, veldesdoorn, beuk, tamme kastanje, taxus, kardinaalsmuts, sleedoorn, mispel, …

Iedereen is welkom tussen 10u en 16u. We vragen u om uw spade mee te brengen en aangepast schoeisel te voorzien. Wegens de locatie komt u best te voet of met de fiets. Tussendoor is er animatie voorzien. Er zijn diverse infostandjes en u kan in de grote tent terecht voor een hapje en een drankje. En ook de Sint komt langs rond 11u.

De plantactie wordt om 10u op gang getrapt door vice-eerste minister Vincent Van Peteghem en de gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter. Om 14u zal minister voor natuur Zuhal Demir langskomen.