Laura Staut

Schepen

Mijn drie broers en ik zijn opgegroeid in Beveren. Als kind leerde ik piano spelen in de Beverse muziekacademie en kon je mij elke zondagnamiddag vinden bij de Gidsen Sint-Martinus waar ik later leidster en groepsleidster werd. Vandaag probeer ik de groep nog te ondersteunen via de vzw Gidsen Sint-Martinus.

De keuze om Geschiedenis aan de Universiteit van Antwerpen te studeren was niet moeilijk voor mij aangezien ik al van jongs af aan gebeten was door het verleden. Na mijn studies volgde ik de specifieke lerarenopleiding en ben ik beginnen werken als leraar geschiedenis-godsdienst.

Vandaag ben ik aan de slag als coördinator van de Erfgoedcel Waasland waar ik in de praktijk ons verleden tracht te vertalen naar het brede publiek en te zorgen voor de bewaring van ons erfgoed. Ik probeer op dit vlak ook daad bij woord te voegen want mijn vriend Sebastiaan en ik verbouwen het knechtenverblijf van de Prosperhoeve.

Ik engageer mij politiek om mee vorm te geven aan onze gemeente, om mensen te helpen en te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in Beveren. CD&V spreekt mij hierbij aan omdat het een partij is die dicht bij de mensen staat en waar men steeds op zoek is naar verbinding en consensus.

Mijn strijdpunten voor de komende legislatuur zijn:

>> Een plaats voor kinderen en jongeren …

… Om op te groeien in een speelse omgeving waar ze in alle deelgemeenten de mogelijkheid blijven hebben om hun talenten te ontplooien in de talrijke jeugd- en sportverenigingen.

… Waar naar hun stem geluisterd wordt en ze geprikkeld worden om creatief samen te werken. Zo kunnen er verbindingen gelegd worden tussen jong en oud, sport en kunst, heden en verleden, tussen alle inwoners van Beveren.

… Waar ze vlot en veilig naar school of naar de jeugdbeweging kunnen fietsen of wandelen. Via een goede fietsinfrastructuur en openbaar vervoer op maat van onze gemeente.

… Met open en groene ruimte die gewaarborgd wordt voor de toekomst.