Ben Desmyter

2de schepen

BEROEP
Provinciaal secretaris van CD&V West-Vlaanderen, schepen van financiën, jeugd, personeel, inspraak en gelijke kansen.

Favoriete plekje?
Begin september, tussen de geurige hopvelden.

Favoriete gerechtje?
Een lekker stoofpotje met één van onze bekende Poperingse hoppige biertjes.

Op welke manier zit Poperinge bij jou in het lijf?
Als schepen werd ik de voorbije 6 jaar heel vaak aangesproken. Je ogen en oren de kost geven door vaak snel ter plaatse te gaan kijken en te luisteren naar omwonenden. Zo heb je voldoende voeling met wat er leeft en kun je bij beslissingen de juiste accenten leggen.

Op welke realisaties ben je het meest trots?
Er werd fors geïnvesteerd in het openbaar domein en in ons patrimonium. Meer dan 70 km aan landelijke wegen werden aangepakt, voetpaden heraangelegd en we hadden de opening van het nieuwe zwembad, OC Bollaard, het dierenasiel en heel wat jeugdinfrastructuur. Maar ook kleinere projecten zoals de taxicheques voor jongeren of de gratis uitleendienst met bestelwagen voor verenigingen zijn mooie nieuwigheden.

Hoe ben jij ambassadeur voor Poperinge?
Poperinge is de laatste jaren in sneltempo uitgegroeid tot een kleine moderne stad met gezellige deelgemeenten waar nagenoeg alle faciliteiten aanwezig zijn. Een bijzonder rijk verenigingsleven, een moderne sportinfrastructuur, een landschap van hopvelden waar je tot rust kan komen, een vrijetijdsaanbod op maat van een kleine stad, voldoende scholen in de nabije omgeving, ruimte om te wonen en te werken en dat allemaal doorspekt met de typische Poperingse kenmerken van gemoedelijkheid en gezonde ambitie om keikoppig vooruit te gaan. Eigenlijk heeft Poperinge voor iedereen wel wat in petto!