Wie ben je?

Ik ben getrouwd met Siska Craeynest, papa van Sofie, Thomas en Sara en ben gedreven gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen. Ik ben jurist van opleiding. Als gedeputeerde ben ik onder meer bevoegd voor landbouw, platteland, integraal waterbeleid, omgevingsvergunningen. Ik geloof sterk in de samenwerking met Vlaanderen, de steden en gemeenten, de belangengroepen en alle West-Vlamingen. Bij moeilijke discussies altijd vertrekkend vanuit de kennis van het gebied om in dialoog met mensen naar actie toe werken.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Vanuit mijn expertise en ervaring streef ik naar de evenwichtige ontwikkeling van landbouw, natuur en wonen in de open ruimte. Een toekomst voor alle ondernemers, in het bijzonder ook landbouwers. De leefbaarheid van onze 268 dorpen en 64 gemeenten. Fietsmobiliteit, wonen en energievoorziening in de toekomst.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Voor even het Provinciaal Hof op de markt van Brugge. Ik ben politiek verantwoordelijk voor de restauratie, herinrichting en de openstelling van dit historisch gebouw op de markt van Brugge. Op 18 april 2024 openen we met een festival 'Over Morgen'. Ik geniet echt van het resultaat dat we daar neerzetten.