Arnold Stael

12e plaats Vlaams Parlement

Wie ben je?  

Ik ben Arnold Stael, zoon van Emiel en Roza Blomme, broer van Ann, Bruno en Eva. Mijn ouderlijk huis staat in Torhout, maar sinds 1993 ben ik woonachtig te Gistel (Moere) waar mijn grootvader Louis geboerd heeft. Ik startte daar een gemengde dierenartsenpraktijk. Sinds 2003 zette ik (naast de praktijk kleine huisdieren) mijn schouders onder de afstudeerrichting dierenzorg binnen de Bachelor Agro- en biotechnologie van Vives Roeselare (KATHO). Mijn echtgenote Tanja Roelens uit Gits, die ons veel te vroeg in 2014 verliet, schonk me Steven (29), Hannah (27) en Wouter (24). In 2020 hertrouwde ik met Nikkita Verbeek die in november 2022 onze schattige dochter Loewieze op de wereld zette.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik wil niet enkel de partij ondersteunen, maar ook graag mijn competenties ten dienste van de medemens stellen. Ik heb speciale aandacht voor dierenwelzijn (samen met landbouw) en het onderwijs en als recente papa en pappie ligt ook kinderopvang mij nauw aan het hart.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Mijn favoriete plekje is mijn "achtertuin". Als ik uit mijn achterdeur stap, dan kom ik in een open landschap waar intensieve & extensieve landbouw en natuur harmonisch samengaan. Het geeft me rust en inspiratie en de kracht om er weer volop voor te gaan.