Arne De Brabandere

5e opvolger Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Arne, getrouwd met Sarah, papa van Mories & Remon. Na enkele jaren als parlementair medewerker van Sabine de Bethune ben ik in februari 2017 gestart als adviseur communicatie bij minister Crevits. Van 2019 tot 2023 was ik haar woordvoerder. Sinds 1 oktober 2023 ben ik mede-zaakvoerder van koken.eten, de cateringzaak van mijn vrouw. Daarnaast ben ik sinds 1 januari 2024 zaakvoerder van lees.voer, waarbij ik schrijf- en tekstadvies geef. Tot slot ben ik sinds 2013 gemeenteraadslid in Hooglede en was ik enkele jaren schepen van jeugd en openbare werken.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Vlaanderen is een welvarende regio. Toch zie je dagelijks zaken die beter of anders kunnen, kom je mensen tegen die het moeilijk hebben. Iedereen moet kansen krijgen om zich te ontplooien en ontwikkelen. Dat moet kunnen in een veilige omgeving. Daar wil ik aan meewerken.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Er zijn heel wat prachtige plekjes in West-Vlaanderen, maar als ik er één moet kiezen, ga ik voor iets in mijn eigen gemeente, Hooglede. Wat onbekend voor buitenstaanders: de Gitse voetweg. Een trage weg tussen Hooglede en Gits waar je een prachtig zicht hebt en midden de velden tot rust kan komen.