Annemie Morris
Plaats 11
Annemie Morris, wonende in Leuven centrum, kreeg gemeentepolitiek mee met de paplepel. Vader Vital en broer Marc waren en zijn geen onbekenden bij cd&v. Als kind ging het gesprek aan tafel dan ook meestal over politiek, zowel de plaatselijke, nationale als internationale. Een job bij de Directie Gelijke Kansen onder voormalig minister Miet Smet, wakkerde de interesse alleen maar aan.
Alhoewel ze er niet altijd gewoond heeft, is Leuven al levenslang haar stad. Ze is er geboren, liep school in het Heilig-Hart Instituut in Heverlee en studeerde Kunstwetenschappen aan de KU Leuven. Ze werkt bovendien al meer dan 20 jaar op het hoofdkantoor van Ferm in Wijgmaal. Ook haar twee volwassen zonen vonden trouwens hun thuis in Leuven.
Engagement is een rode draad in Annemies leven: Chiro, jeugdhuis, oudercomité, buurtcomité, toneel- en muziekvereniging, Ferm… Tegenwoordig gaat veel van haar vrije tijd naar Poverello, waar ze elke vrijdag achter de kookpotten staat en mee het reilen en zeilen bepaalt. Als ervaringsdeskundige in mantelzorg zetelt ze ook in de Algemene Vergadering van Mantelzorgnetwerk.
Annemie kiest resoluut voor een sociaal, inclusief en duurzamer Leuven. Op een gedragen manier weliswaar. Met en tussen de mensen, geen dictatuur van intellectuelen. En vooral, met een grote gedrevenheid, meer doen in plaats van alleen maar praten. Zo pleit ze voor een betere coördinatie van ophaling van voedseloverschotten vanuit de stad ten voordele van sociale restaurants, scholen, verenigingen… “Door mijn vrijwilligerswerk bij Poverello word ik voortdurend geconfronteerd met een teveel aan voedseloverschotten die nog perfect bruikbaar zijn, maar weggegooid dreigen te worden omdat er geen goede coördinatie is. Er bestaan veel mooie initiatieven maar ze zijn ontoereikend. Leuven kan beter. Voedselverspilling tegengaan is niet alleen goed in de strijd tegen armoede, maar ook goed voor onze planeet", aldus Annemie.
Ik hou van uw honderdzestig nationaliteiten
En uw gendervriendelijke horecafaciliteiten
Maar vooral, liefste Leuven, hou ik van uw goede luim
Van uw breeddenkendheid, uw vormverzuim
Gij zijt mijn Leuven, gij zijt mijn lief