Ann Tambour

Oog voor de zwakkeren.

Lid Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (2018-2021).

 

'Heel gewoon' wil ik me voorstellen: ik ben Ann Tambour en woon al 25 jaar in Merchtem, heel graag zelfs. Ik ben gehuwd met Frans Sablon. We hebben 2 kinderen en enkele prachtige kleinkinderen.

Al 15 jaar werk ik als verpleegkundige op de palliatieve eenheid in het ziekenhuis te Asse. Dit werk ligt me heel nauw aan het hart. Ik hou van die warme contacten met zieken en hun omgeving. Het zal dan ook geen toeval zijn dat ik al 12 jaar met veel enthousiasme mijn mandaat als OCMW-raads­lid opgenomen heb.

Mijn sociaal aanvoelen kreeg ik al snel mee, want ik heb het geluk gehad op te groeien in een warm nest. Daar leerde ik luisteren, de kracht van ontmoetingen waar­deren en het positieve in de mens te ontdekken.  Ik vind het belangrijk oog te hebben voor de zwakkeren in de maatschap­pij. Ouderen, zoekende jongeren, mensen met een beperking krijgen zeker mijn aandacht. Geen 'hokjes-denken' voor mij.

Ontmoeten mag nooit als 'moe­ten' klinken. 'Heel gewoon' ben ik actief in het Merchtems ver­enigingsleven. Graag blijf ik mee bouwen aan een warme gemeen­te en daarom streef ik ernaar om nóg meer mensen aan te moedi­gen deel uit te maken van onze verenigingen die zoveel rijkdom in zich dragen.