Anitza Ghillemijn

Anitza Ghillemijn

Ik ben Anitza Ghillemijn, geboren en getogen in Wijtschate. Ik ben gehuwd met Laleman Lorenzo en ben de trotse plusmama van Céline en Lyna.

Ik ben als het ware blijven hangen onder de kerktoren. In mijn jeugdjaren heb ik heel wat uren doorgebracht bij Chiro Wijtschate. Momenteel ben ik actief bij het Sint-Maartencomité van Wijtschate en bij Editsa (Education in Tsangano Malawi). Ik ben ook bestuurslid bij Beweging.Net en lid van Ferm Wijtschate.

Ik ben verpleegkundige in het Jan Yperman ziekenhuis waar ik zorg opneem voor senioren. Ik ontmoet binnen mijn job veel mantelzorgers. De balans tussen draagkracht en draaglast is vaak heel moeilijk. Die balans helpen in evenwicht houden vind ik een echte uitdaging voor het gemeentebestuur . De vergrijzing neemt immers toe, ook in Heuvelland. We zullen allen langer moeten werken en daardoor zal de druk op mantelzorgers nog groter worden. Het gemeentebestuur moet dan ook de mantelzorg echt ondersteunen.

In mijn vrije tijd ga ik bloemschikken en ik lees ook veel boeken. Ik woon graag in Heuvelland, ik geniet er van de rust en de natuur. In een dorp wonen betekent voor mij vooral ook dat de mensen er elkaar nog kennen en met elkaar meevoelen zowel in de goede als in de tegenvallende momenten.

Na mijn eerste kennismaking met de gemeentepolitiek in 2018 hoop ik om samen met de groep van CD&V Heuvelland een meerwaarde te betekenen.
Om samen te werken aan een Heuvelland waar iedereen zich welkom en goed voelt ongeacht leeftijd, levenswijze, religie of afkomst.

Adres:
Ieperstraat 79
8950 Wijtschate

GSM-nummer:
0478 383361