Andries Tjalma

20e plaats

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Gedreven door het potentieel dat ik dagelijks rondom mij zie, wil ik aan politiek doen om structurele en toekomstgerichte oplossingen te bieden voor welzijn, koopkracht en een inspirerende overheid.

Wat zou je willen veranderen in de samenleving?

Ik hoop te streven naar een samenleving waarbij iedereen alle kansen krijgt, iedereen naar zijn mate van het mogelijkheid correct bijdraagt en waarbij we samenwerken met de mensen rondom ons om de wereld elke dag te verbeteren, met soms kleine en soms grote stappen. Afstappen van verdeeldheid en polarisatie, maar juist focussen op wat ons onderling verbind, liever dan verdeelt, dat is in mijn ogen de kern van elke samenleving en waar we op moeten inzetten.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Botanische tuin in Antwerpen, een schitterende oase van rust temidden van een echte wereldstad. Daarnaast las mijn grootmoeder mijn zus en mezelf hier altijd po√ęzie voor toen we klein waren. Dat is nog een van die herinneringen die ik het meeste koester. Daar nu, zeker wanneer de zon terug begint te schijnen, rondwandelen kan mij oprecht tot rust brengen. Wanneer je weer buitenwandelt ben je haast ook meteen weer in de bruisende stad.