André Mingneau

Bestuurslid

André (65) woont sinds eind 2018 in Heuvelland (Scherpenberg). Voordien woonde hij in Vladslo, waar hij voorzitter geweest is van de dorpsraad, de rommelmarkt, de ouderraad, enz. Hij liet er het "Treurend Ouderpaar" van de Duitse Käthe Kollwitz beschermen, de beelden die ondertussen verkozen werden tot "Strafste topstuk van Vlaanderen" en ook Unesco-werelderfgoed werden!

Als voorzitter van Beweging.Net Brugge-Oostende-Westhoek ( de koepel met oa CM, KWB, Familiehulp, Samana, Femma, Okra, ACV, enz) liet hij de plaatsing van de eerste "kleine windmolens" in West-Vlaanderen goedkeuren door de provincieraad en startten ze de eerste Fietsbieb op in Brugge (ondertussen al +100). 

Hij is gemeenteraadslid geweest in Diksmuide, regiovoorzitter cd&v Westhoek en is sinds 2005 lid van het provinciaal bestuur. Van 2016 tot 2022 was hij ook lid van het nationaal politiek partijbestuur waar hij iedere maandag in de Wetstraat met onze ministers en enkele parlementsleden de actuele politiek besprak en waar hij ook specifieke problemen uit de Westhoek op tafel kon leggen.

Daarnaast is hij ook al 50 jaar actief in de atletiek. Eerst als atleet, nu als trainer, organisator van marathons (oa In Flanders Fields marathon en van 2005-2022 ook 17 jaar wedstrijddirecteur van de Nacht van Vlaanderen in Torhout), bondscoach ultralopen, fotograaf, internationaal opmeter, enz.

André werd verkozen tot de 'Krak van de gemeente Heuvelland 2019' door de lezers van de Krant van West-Vlaanderen.

Hij ondersteunt de huidige ploeg in Heuvelland nu met zijn ervaring.