Lut Belovay

Lut Belovay

Woonplaats - Heldergem

Waarom politiek?

Om mee na te denken, te ondersteunen welk beleid nodig is om de noden van de inwoners op verschillende niveaus te detecteren en te realiseren.

In welk beleidsdomein ben je bijzonder geïnteresseerd? 

Vooral het sociaal beleid en in het bijzonder het seniorenbeleid alsmede het natuur-en milieubeheer. 

Mijn persoonlijk verhaal.

Een rode draad doorheen mijn leven is engagement naar mensen toe. Als 18-jarige lid geworden bij VKAJ Atom, later lid verbondsleiding en nadien verbondsvoorzitster Aalst. Op vraag bleef ik VKAJ-afdelingen begeleiden toen ik gehuwd was, t.e.m. de komst van mijn derde kind. In 1984 gingen mijn man en ik een nieuwe uitdaging aan: een bio-tuinbouwbedrijf opstarten van nul  en verhuisden hiervoor naar Lebeke, mijn thuisfront waar we onze droom zouden realiseren. Het overlijden van mijn man  in 2003 was een breuklijn in mijn leven en dat van onze vier kinderen. In 2007 ben ik verhuisd naar Heldergem met mijn twee jongste kinderen. Ik kon mijn statuut als staatsambtenaar opnieuw opnemen en ging een nieuwe uitdaging aan: studie maatschappelijk werk voor volwassenen aan de HUBrussel/Erasmus. Op 60-jarige leeftijd haalde ik mijn bachelordiploma en kon enkele maanden later aan het werk als maatschappelijk werker bij OCMW Ronse. Hier kon ik mij ten volle uitleven in sociaal engagement en zorg voor de meest kwetsbaren. Ik koester dit.

Wat mij enorm ter harte gaat is de zorg voor de meest kwetsbaren. Confucius zei het ook al: "In een goed geregeerd land is armoede iets om je over te schamen".


Elke leeftijd heeft haar uitdagingen. Ik ben een senior in goede doen en wil graag bijdragen om mee te waken over het welzijn van onze leeftijdsgroep en dat in al haar aspecten.