Pieter Billiet

10e plaats Federaal Parlement

Wie ben je?

Mijn naam is Pieter Billiet, geboren en wonende te Torhout. Ik ben 39 jaar en gehuwd met An Tamsin. Samen hebben we 3 prachtige dochters: Clara (7), Elise (4) en Rosalie (1). Al sinds kinds-af aan vertoef ik graag in gezelschap en wil ik graag mijn steentje bijdragen voor anderen en verenigingen. Toen als klasverantwoordelijke, nu vaak als bestuurder in een sociale vzw. Sociaal engagement zit in mijn DNA. Je kan mij gerust een bezige bij noemen want organiseren en netwerken is één van mijn passies. Deze passie werd alleen maar versterkt bij KSA en als beroepskracht bij Kazou waar ik veel Europees kon toeren. Gezin, familie en vrienden zijn mijn fundamenten voor rust en ontspanning.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Vanuit mijn werk en engagementen wil ik werk maken van een warme en efficiënte overheid die zorg draag voor allen. Dit vanuit mijn authenticiteit om zo het vertrouwen in de politiek op te herstellen. Vrienden omschrijven mij als een man van zijn woord, een echte verenigingsman, betrokken en gedreven.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Met het gezin vertoeven wij graag in de groene plekjes te Torhout. Bij uitstek Torwoud en het bijhorende Groenhovebos. En als het van de meisjes zou afhangen mag het nog wel wat meer de Zee zijn. Geef mij en het gezin alvast maar de frisse buitenlucht.