Katrien Desomer

3e plaats Federaal Parlement

Wie ben je?

Hallo, ik ben Katrien Desomer, 45 jaar. Ik ben geboren en getogen in Ieper, gehuwd met Stephen en mama van Martijn en Suzanne. Ik ben zelfstandig zaakvoerder van een studiebureau gespecialiseerd in milieu en energie. Ik hou van het leven en hou van mensen om me heen. Ik zet me af tegen verzuring en zwart-wit denken. En dat is meteen ook de grootste reden waarom ik aan politiek doe. Op mijn manier, vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel, voor de mensen, tussen de mensen. Bijna 20 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de lokale politiek. Ik was ook 12 jaar schepen. Nu is het tijd om mijn vleugels uit te slaan naar Brussel om daar ons West-Vlaanderen te verdedigen.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik ga voor een West-Vlaanderen waar we dichtbij huis werk vinden en we betaalbaar kunnen wonen. Een West-Vlaanderen waar zorg nabij is en hulp nooit veraf. Een West-Vlaanderen waar we het goed hebben en waar we trots op kunnen zijn. Een West-Vlaanderen met toekomst voor jou en voor ons allen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Ik hou van de zee. Van wandelen op het strand in het voorjaar. Van de gezellige drukte in het hoogseizoen. En van de zalige rust in de wintermaanden. Maar in eigen stad kies ik zeker voor de Menenpoort. Ik word na al die jaren nog steeds heel stil als om 20u de Last Post ingetogen weerklinkt.