Jeroen Vandromme

2e opvolger Federaal Parlement

Wie ben je?

Mijn naam is Jeroen Vandromme. Momenteel ben ik burgemeester van Houthulst en medewerker van Vlaams Volksvertegenwoordiger Martine Fournier. Mijn passie voor geschiedenis bracht me eerst naar Katho-Vives en vervolgens naar de KU Leuven. Tijdens die Leuvens jaren was ik onder meer actief in de studentenraad en zo kreeg ik de politieke microbe te pakken. Na een korte periode voor de klas, ging ik aan de slag bij senator Hugo Vandenberghe, later bij cd&v, en nu bij Martine Fournier. In de weinige vrije tijd blijf ik genieten van gezellige restaurantbezoek of een uitstapje met vrienden.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik ga voor een beleid waar mensen een goed loon hebben om van te leven, waar een sterke gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk is, en waar de overheid inzet op een veilige leefomgeving. Laten we kiezen voor minder administratieve rompslomp en regels, maar een overheid die er is voor de mensen.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Mijn favoriete plek is de boerenbuiten, waar ik kan genieten van rustige wandelingen of fietstochten door de Broeken. Gewoon in stilte genieten van de natuur: het observeren van spelende vogels, het zien van een tractor die het land bewerkt, of de zon die langzaam ondergaat. Meer heb ik niet nodig!