Els Kindt

15e plaats Federaal Parlement

Wie ben je?

Ik ben Els Kindt, ondertussen 17 jaar schepen in Lichtervelde en al verschillende jaren provincieraadslid. In 2007 ben ik verkozen in de provincieraad. In 2011 kreeg ik de kans om gouverneur Carl Decaluwe op te volgen in het Vlaams Parlement tot 2013. Sinds 2018 ben ik opnieuw provincieraadslid en kreeg ik het vertrouwen als fractieleider. Mijn vader Gabriel was burgemeester en gedeputeerde. Mijn neef Steven is ook schepen in Lichtervelde en staat op 15 Vlaams. Politiek zit duidelijk in onze genen. Ik combineer mijn politieke job met het bedrijfsleven. Voor drie uiteenlopende handelszaken verzorg ik de administratieve ondersteuning. Die afwisseling houdt me scherp en verruimt mijn inzicht.

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Landbouw ligt me nauw aan het hart. Zowel de stiel als het landelijke van onze gemeenten. Landbouwers zorgen voor voedsel op ons bord. Werk is rijkdom maar dit op een faire manier voor onze ondernemers. Lasten op arbeid moeten omlaag. Veiligheid voor iedereen op alle gebied brengt gemoedsrust.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Ik hou van Lichtervelde. Ik kan me niet inbeelden dat ik Lichtervelde ooit zou verlaten. Lichtervelde is een typische landelijke gemeente. Iedereen kent iedereen en we hebben maar weinig zaken tekort. En natuurlijk het mooiste plekje: Papes Putten met het Vijverkaffee: Lichtervelde leeft.