30 jaar op rij meerjarenplan voorgesteld

Publicatiedatum

Auteur

Lisa Hermans

Deel dit artikel

Op de gemeenteraad van 7 december 2023 heeft onze burgemeester Johan Vanhulst voor de 30ste keer op rij de Bierbeekse begroting en meerjarenplan voorgesteld.

Sinds 1995 is hij in het schepencollege bevoegd voor financiën, 18 jaar als schepen en sinds 2013 als burgemeester. "Gij hebt Economie gestudeerd? Neemt gij de bevoegdheid financiën dan maar!" klonk het 30 jaar geleden.
“Met veel plezier heb ik mij al die tijd verdiept in de cijfers (samen met onze financiële dienst), de budgetten mee beheerd zoals een goede huisvader, en mee gezorgd dat de gemeente (en nu ook OCMW) hun ambitieuze plannen konden realiseren.” geeft Johan aan.
Het gisteren goedgekeurde budget voor 2024 en meerjarenplan tot en met 2027 tonen aan dat de Bierbeekse gemeentefinanciën kerngezond zijn, de belastingtarieven merkelijk lager dan het Vlaams gemiddelde en dat er toch nog heel wat ruimte is voor nieuwe investeringen, ook voor de nieuwe bestuursploeg na de verkiezingen van oktober 2024. En als zelfs de oppositie niet tegen stemt of deze beleidsdocumenten mee goedkeurt, dan blijkt dat we toch niet zo slecht bezig zijn...

Nieuws

Onze stemmenkampioen in de bloemetjes gezet

Het Bierbeeks cd&v-bestuur zette donderdag schepen Lisa Hermans in de (spreekwoordelijke) bloemetjes voor haar schitterende score bij de verkiezingen vorige zondag. 

Denkdag programma 2024

Het werd vandaag een boeiende en inspirerende voormiddag.  Onze ploeg kwam samen om verder te werken aan ons verkiezingsprogramma!

Lisa kandidaat op 9 juni

Op 9 juni trekken we met z'n allen naar de stembus. Vanuit Bierbeek engageert schepen Lisa Hermans zich op de cd&v lijst voor het Vlaams Parlement. Je stem meer dan waard!